Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Για τα γεγονότα έξω από το Δημαρχείο

H ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Μετά το κόψιμο των δέντρων και την ισοπέδωση του πάρκου της Κύπρου και Πατησίων από τις μπουλντόζες του Δήμου την περασμένη Δευτέρα…

Μετά την επίθεση των ΜΑΤ με γκλομπ και χημικά στους κατοίκους και τους αλληλέγγυους που την ίδια μέρα προσπάθησαν να εμποδίσουν την καταστροφή …

Μετά τους τραμπούκους του Δήμου και της αστυνομίας που ήρθαν την περασμένη Τετάρτη να τρομοκρατήσουν όσους και όσες με την παρουσία τους στο πάρκο το προστατεύουν από το να γίνει εργοτάξιο…

…Τη Δευτέρα 2 Φλεβάρη, η αστυνομία επιτέθηκε με δολοφονικό τρόπο στους εκατοντάδες συγκεντρωμένους έξω από το δημαρχείο στην πλατεία Κοτζιά, τραυματίζοντας σοβαρά τρεις ανθρώπους.

Στη συγκέντρωση ενάντια στην καταστροφή του πάρκου και στα σχέδια του Δήμου να κατασκευαστεί ιδιωτικό γκαράζ συμμετείχαν περισσότερα από 400 άτομα, όχι μόνο από τη συνέλευση που έχει δημιουργηθεί από γείτονες και αλληλέγγυους στο πάρκο της Κύπρου και Πατησίων αλλά και από άλλες πρωτοβουλίες και άτομα που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δημόσιων, πράσινων και ελεύθερων χώρων στην πόλη.

Είχε καλεστεί την ώρα που θα συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο, παρουσία του δημάρχου, με θέμα και την υπόθεση του πάρκου, ώστε να καταδείξει τις καταστροφικές συνέπειες των σχεδιασμών του Δήμου και εργολάβων πάνω σε έναν ακόμη ελεύθερο χώρο όσο και να μπλοκάρει τη συνέχιση των εργασιών με τη μαζική παρουσία του κόσμου εκεί από όπου προωθούνται και επιβάλλονται αυτοί οι σχεδιασμοί. Εκεί όπου οι δημοτικές αρχές συνεδρίαζαν πίσω από οχυρωμένες και φρουρούμενες πόρτες, για να μην ακούν τη φωνή μας, για να αποφασίσουν για εμάς χωρίς εμάς!

Αυτό το καθεστώς επιχειρήσαμε να σπάσουμε και να μπούμε στο Δημαρχείο, για να ακουστεί η δική μας φωνή, όλων μας, και όχι κάποιων «ειδικών» που δήθεν θα μας εκπροσωπούσαν! Αυτή ήταν η απόφαση της ανοιχτής συνέλευσης του πάρκου, «ή όλοι ή κανείς»!

Μιας συνέλευσης που αποτελείται από τους ανθρώπους που αντιστέκονται στην κατασκευή του γκαράζ, που με την ολοήμερη παρουσία τους διαχειρίζονται το χώρο, με περιφρουρήσεις, συζητήσεις, δενδροφυτεύσεις και εκδηλώσεις, θέλοντας να λειτουργούν συλλογικά, αμεσοδημοκρατικά και αυτοοργανωμένα.

Μετά από αρκετή ώρα όπου φωνάζονταν συνθήματα, και ενώ οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν τελικά να ανοίξουν την πίσω πόρτα του Δημαρχείου, η αστυνομία επιτέθηκε σε σημείο όπου βρισκόταν πλήθος κόσμου, νέοι και ηλικιωμένοι, γυναίκες, άντρες και παιδιά, ρίχνοντας πάνω τους χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ συνάντησαν τη σθεναρή αντίσταση των συγκεντρωμένων. Από αυτή τη δολοφονική επίθεση, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά. Οι δύο νοσηλεύονται φέροντας εγκαύματα από τις χειροβομβίδες που εξερράγησαν στο πόδι του ενός, ο οποίος χειρουργήθηκε, και στο θώρακα του δεύτερου, προκαλώντας του εγκαύματα δεύτερου βαθμού. Ενώ ο τρίτος, ένας δημοσιογράφος, υπέστη βλάβη στο αυτί. Η δολοφονική στάση της αστυνομίας συνεχίστηκε ακόμα και όταν ήρθαν τα ασθενοφόρα να παραλάβουν τους τραυματίες εμποδίζοντάς τα, ενώ ταυτόχρονα διμοιρίες των ΜΑΤ επιχείρησαν να διαλύσουν τον κόσμο προς την Ομόνοια. Παρόλ’ αυτά η συγκέντρωση συνεχίστηκε μέχρι αργά το απόγευμα. Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε οργισμένος έξω από το δημαρχείο φωνάζοντας συνθήματα, που αμφισβήτησε στην πράξη το «άβατο» του δημαρχείου, που βρέθηκε αντιμέτωπος με της δυνάμεις καταστολής, αντιστάθηκε στη βία τους και έμεινε ενωμένος στο δρόμο, κατέδειξε ότι δεν υπάρχει ούτε συναίνεση ούτε υποταγή στα εγκληματικά σχέδια ενάντια στη φύση και την κοινωνία.

Απέναντι σε αυτούς που κόβουν δέντρα και φυτεύουν τσιμέντο, που λεηλατούν τη φύση και τη ζωή μας, που στέλνουν τα ΜΑΤ για να χτυπήσουν και να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται, απαντάμε ότι:

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!

Ανοιχτή Συνέλευση του Πάρκου Κύπρου και Πατησίων

4/2/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου