Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

« Όχι κ. Δήμαρχε!»

Συμπολίτες της πολύπαθης αυτής πόλης,

Την περασμένη Δευτέρα στις 26.1.2009, «κάποιοι» ήρθαν στις 4 τα ξημερώματα στη συμβολή των οδών Κύπρου και Πατησίων και ισοπέδωσαν ένα από τα τελευταία πάρκα στην καρδιά της Αθήνας, ξεριζώνοντας μικρά και μεγάλα δέντρα, μερικά από τα οποία υπεραιωνόβια. Μετέτρεψαν έτσι έναν μικρό πνεύμονα πράσινου σε βομβαρδισμένο τοπίο, έτοιμο προς παράδοση σε κάποιον εργολάβο που θα κατασκευάσει παρκινγκ. Δυστυχώς, εκτελεστές αυτού του εγκλήματος ήταν τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, τον οποίο εμείς, οι δημότες πληρώνουμε για να κάνει τη ζωή στην πόλη «καλύτερη».

Το χρονικό είναι λίγο πολύ γνωστό. Στις διαμαρτυρίες μας ο κ. Δήμαρχος παρέταξε κάθε είδους δυνάμεις καταστολής: από ΜΑΤ με δακρυγόνα, ως τραμπούκους που μας προπηλάκισαν με τον πιο χυδαίο τρόπο. Η εξουσία σε όλο της το μεγαλείο: ο αιρετός άρχων της πόλης εναντία στους κατοίκους της πόλης, εναντία στη ζωή. Όλα «σφαγμένα», κακήν-κακώς, στο γόνατο, στον άθλιο βωμό του κέρδους.

Συμπολίτες, το νου σας! Οι επιθέσεις του Δημάρχου είναι μεθοδευμένες. Το Πάρκο Κύπρου και Πατησίων, το Άλσος Παγκρατίου, το Πεδίον του Άρεως, ο Ελαιώνας, έχουν εγκαταλειφθεί ΣΚΟΠΙΜΑ, για να δώσουν βορά στις φαγάνες. Συμπολίτες, μην πιστεύετε στην «ανάπλαση» των χώρων. Μην ακούτε για «μελέτες». Καμιά μελέτη δεν προχωρά, πέρα από τα χαρτιά που υπογράφονται μυστικά γύρω από καλοστημένα τραπέζια. Το «κόστος» των «έργων» το πληρώνουν οι φόροι μας.

Όχι, κ. Δήμαρχε, δεν θέλουμε άλλες «αναπλάσεις»! Έχουμε ήδη τα θλιβερά αποτελέσματα άλλων παρόμοιων «αναπλάσεων»: στην πλατεία Κοτζιά, τα περίφημα παρκινγκ στις πλατείες Πρωτομαγιάς και Αβησσυνίας, την ταλαίπωρη πλατεία Ομονοίας, όπου οι θερμοκρασίες το καλοκαίρι χτυπούν 50ο C.

Όχι, κ. Δήμαρχε, δεν θα σου περάσει! Να βρεις άλλους τρόπους και άλλους τόπους για να παίξεις. Μάθε πως στον τόπο που γεννήθηκε η δημοκρατία, οι άρχοντες ήταν και είναι αιρετοί και πως εξοστρακίζονται, αν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ, κ. Δήμαρχε, ενάντια στις ορέξεις σου και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ πάρκα! Θέλουμε τη ζωή, και όχι το τσιμέντο. Θέλουμε κήπους, χώρους ελεύθερους, χώρους με δέντρα πραγματικά και όχι ψεύτικα! Θέλουμε να ακούμε τα πουλιά, θέλουμε να βλέπουμε τον ουρανό.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας συμπαραστέκονται στον δίκαιο αγώνα μας: την κατάληψη Πάτμου και Καραβία, την κατάληψη Λέλας Καραγιάννη, τους αλληλέγγυους πολίτες της Άρτας, το Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης και Ενεργών Πολιτών, όλους όσους μας ενισχύουν στον αγώνα μας με τη δύναμη της φωνής τους, με τη δύναμη της πένας τους, με τη δύναμη της παρουσίας τους.

Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Ανοιχτή Συνέλευση στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων
1.2.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου